DELA SOUL: wat draaien we op jouw begrafenis?

Wat willen muziekliefhebbers op hun begrafenis laten horen?

DELA SOUL – Wat draaien we op jouw begrafenis?

Goed. Tijd voor een lijstje. Een onvermijdelijk lijstje, het laatste lijstje namelijk dat er ooit (ooit, hè, niet te snel) écht toe doet. Toch belangrijk om eens over na te denken, want ik weet niet of er wat van jullie gading tussen zit in deze prachtige top 50, mijn favorieten staan er niet bij. Nou heeft iedereen recht op zijn Bocelli, Borsato, Bos of Boyz II Men, maar iets zegt mij dat ik niet de enige op dit blog ben die er zo zijn eigen ideeën op nahoudt.

Zelf weet ik al een tijd wat ik vindt dat jullie allemaal op mijn begrafenis moeten horen, en sinds afgelopen week weten jullie dat ook. Mijn vraag aan jullie, wat is eigenlijk jullie Exit Music? Vertel het hier, in de reacties.

En het mooie is, ach, dan staat het maar vast, hè? Aangezien dit geen web-log is, zullen we het over tientallen jaren vást nog kunnen opzoeken als het ooit eens nodig is.

Getagged , , ,

24 reacties op “DELA SOUL: wat draaien we op jouw begrafenis?

 1. begt schreef:

  Had ooit een “In paradisum” playlist, ik moet het nog ergens op briefje hebben. Wat er in ieder geval in stond was “The Eternal” van eeuwige favo-band Joy Division en, dat zal je dan meer verbazen , “Feest” van The Scene.

 2. begt schreef:

  nog los daarvan: ik ben gék op begrafenismuziek, het kan me allemaal niet zwaar genoeg. Ik heb dan ook elk jaar wel een plaat waar een mogelijke nieuwe titel op staat. Jullie moeten dus wel een uurtje of wat luisteren voordat ik officieel “door de honden weggesleept mag worden” (die laatste is de uitdrukking van mijn vader, die vond een dure begrafenis zonde van het geld. En toch hebben we dat gedaan).

 3. Dipjorna schreef:

  Je suis venue te dire que je m’envais van Jo Lemaire… echt prachtig. En zo toepasselijk 😉

 4. Ronald schreef:

  Wise Up van Aimee Man. Dat u het weet. http://www.youtube.com/watch?v=DsqCl2vO9xA

 5. hiep schreef:

  Wake up van mad season om te beginnen, en mocht dat niet werken dan de kraaien van krang.

 6. Rick schreef:

  I Love Everybody van Lyle Lovett

  “I love everybody, especially you”. Mooie gedachte, bovendien een meezinger en in het ritme van een New Orleans funeral march. Als dan op het eind de drum uit de pas gaat lopen blijft geen oog droog.

 7. clismo schreef:

  ‘Feest’ is een mooie ja, maar om dat nou voor jezelf uit te kiezen… En behalve ‘Revenge of the Black Regent'(http://conxies.nl/2011/11/coverx-1591/comment-page-1/#comment-290) heb ik op het moment ook ‘Love is stronger than Death’ van The The op mijn lijstje staan:
  (eens kijken of het lukt)

  Love Is Stronger Than Death by The The on Grooveshark<!–

  • Rick schreef:

   Eens mbt ‘Feest’ en dat geldt nog veel sterker voor De Kraaien. Tenzij je de nabestaanden werkelijk op het strand wil laten dansen als indianen, maar dan stuur ik liever een kaartje.

   • hiep schreef:

    Je heb dus ook zelf niks aan kaarten als je dood bent, maar het gaat er toch om wat ik zou willen horen als het kon.
    Kijk, ala ik dood ben mieter je mij maar gewoon weg, daar merk ik niks van. Maar we denken bij begravenismuziek toch al snel aan nummers over de dood. En daar zijn er vele mooi van.

 8. Joes schreef:

  Opeth – Death whispered a lullaby
  The Gathering – Travel (voor mijn laatste reis)

 9. Nihilzzz schreef:

  Volgens mij heb ik de top 100 laatst nog voorbij horen komen. Een paar weken geleden, ergens in het oosten.

 10. Dali schreef:

  Society – Eddie Vedder

  “Society, you’re a crazy breed, hope you’re not lonely without me.”

  God Am – Alice In Chains

  “Dear God, how have you been then?
  I’m not fine, fuck pretending”

  All Apologies – Nirvana

  “In the sun, in the sun I feel as one
  In the sun, in the sun
  Married, buried”

 11. Wilfred schreef:

  Mijn eerste lijst was even te kort en is inmiddels aangepast:

  – Michael De Jong – Waiting For The Rainbow

  – Janis Joplin – Kozmic Blues

  – Limp Bizkit – Behind Blue eyes

  Nu is het geworden:

  Meatloaf – For Crying Out Loud 08:45 van het album Bat Out Of Hell I
  ACDC – Thunderstruck 04:53 van het album The Razor’s Edge
  Ten Years After – I Can’t Keep From Crying 17:04 van het album Undead
  Janis Joplin – Kozmic Blues
  Michael De Jong – Waiting For The Rainbow

 12. Dave schreef:

  Heather Nova : Walking higher

 13. Blogman schreef:

  Tom Waits – Hang Down Your Head en daarna Tango til They’re Sore !

 14. brasikurtz schreef:

  The Cure-One Hundred Years
  Counting Crows-Round Here (dvd-uitvoering)
  Pink Floyd-Wish You Were Here
  Nino Rota-Godfatherwaltz
  Rasdiohead-Exit Music for a Film

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: