B-b-b-bonfire conXies’ Song van het Jaar 2012. Min of meer.

Songvanhetjaar2012

Nou, daar zijn we dan. Ik vroeg u met de kerst: wat was uw liedje van het jaar? 18 vaste lezers hebben er 5 opgenoemd, maar van de in totaal 90 opgenoemde nummers waren er maar liefst 75 slechts één keer genoemd! Oeps. Want wat krijg je dan: drie verschillende Shearwaters, drie verschillende Cloud Nothings. De twijfel zag je al aankomen met de twee genoemde titels van Anne Soldaat: Maybe en If 🙂

Diversiteit is King natuurlijk, maar zo is het allemaal wel érg divers. Ik ben dan eigenlijk geneigd om het over een nét iets andere boeg te gooien, bijvoorbeeld: kies uit deze lijst van 50 nummers in elk geval 4 songs, en de vijfde mag je eventueel verzinnen. Zoiets. Maar daar ga ik nog even mijn hersens over pijnigen.

Hoe dan ook, er is een top-6 🙂
Het getal tussen haakjes staat voor het aantal keer genoemd, de naam tussen haakjes geeft aan dat diegene het nummer 5 punten gaf. Dat gaf ook de doorslag voor de uiteindelijke winnaar.

6 punten
Skrillex – Bangarang (3)
Tame Impala – Elephant (2)

7 punten
AlascA – Politics (2)

8 punten
Het Zesde Metaal – Ier Bie Oes (2)

14 punten
dEUS – Quatre Mains (Jaab, Sneeuw) (4)

15 punten
Major Lazer + Amber Coffin – Get Free (4)

15 punten
Knife Party – Bonfire (Gijs) (4)

Opmerkelijk: alleen Major Lazer had een top 10-hit. Sterker nog, geen enkele ander nummer hier heeft de top 40, nee, zelfs maar de tipparade gehaald. Zelfs Skrillex’ Bangarang niet. Wat is daar nu weer aan de hand? Helemaal vreemd: dEUS heeft überhaupt nog nooit een top 40-notering gehad in Nederland, hoe raarrrrrrr is dát?

Iedereen, bedankt voor het stemmen. Ik vond het weer énig. Nu al zin in volgend jaar!

Getagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.