CoverX 3462 : The Jack of Hearts – Favourite Pet (1992)

Favourite Pet uit 1992, van The Jack of Hearts

The Jack of Hearts - Favourite Pet (1992)

Favourite Pet van Fred Kienhuis’ The Jack of Hearts

 

Fred Kienhuis en de zijnen (waaronder quizmaker Rob van Zandvoort) hebben van 1987 tot 1997 een van de beste livebandjes van Nederland: The Jack of Hearts. Favourite Pet is hun derde album en hoewel hun debuut mijn Favourite is, zijn ze eigenlijk allemaal nog altijd lekker om naar te luisteren.

Elke dag een nieuwe coverX
The Jack of Hearts volgt op King Jack, oftewel we hebben hier te maken met twee kaart-bandjes. Er is elke dag een nieuwe conXie te vinden met elke vorige én volgende coverX. Die connectie kan dus in van alles zitten: het vorige én dit album kunnen min of meer dezelfde afbeelding hebben, er kan een grote hit staan op beide albums met dezelfde titel, of op beide platen zingt bijvoorbeeld dezelfde zangeres mee. Het kan op conXies.nl allemaal, bij deze dagelijkse visuele popquiz. En het mooie is: morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die overduidelijk een connectie heeft met deze plaat. Tja, zo rollen wij.

Leuk toch? Kijk anders ook eens bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman.

Elke maand een nieuwe conXiesquiz in ’t Kroegie
Iedere eerste maandag van de maand, dat weet je altijd meteen zodra het luchtalarm afgaat, is de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. Een popquiz vol muzikale verbanden, die start rond het klokje van 20:23 uur. Het is de bedoeling bij deze langstlopende popquiz van Nederland (de eerste editie was rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft) om steeds van twee in zijn geheel gedraaide nummers te raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Zoiets kan in de titels zitten, in de artiestennamen, het kan iets muzikaals zijn of een opmerkelijk weetje …

Ja, de conXiesquiz is voor velen hun favourite muziekquiz. Iedereen kan gratis meedoen, er zit geen superhoog tempo in want alle nummers worden in hun geheel gedraaid, en onder alle deelnemers wordt een cd verloot. Waar vind je dat nog?

Getagged , , , ,

Één reactie op “CoverX 3462 : The Jack of Hearts – Favourite Pet (1992)

  1. Blogman schreef:

    The Jack of Hearts – Favourite Pet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: