CoverX 3463 : Cat Stevens – Teaser and the Firecat (1971)

Teaser and the Firecat uit 1971, van Cat Stevens

Teaser and the Firecat, uit 1971, van Cat Stevens

Cat Stevens – Teaser and the Firecat (1971)

 

Teaser and the Firecat is de opvolger van Tea for the Tillerman. Stevens was super als liedjesschrijver. Sinds 1967 scoort hij vele hits. Op dit fraaie vijfde studioalbum staat bijvoorbeeld tophit Morning Has Broken, u kent het ongetwijfeld. Hierna kwam tot 1978 nog bijna elk jaar een album uit, totdat Stevens zich terugtrok uit de muziekindustrie. Tijdelijk, welteverstaan. Hij keerde terug als Yusuf Islam.

Elke dag een nieuwe coverX

Cat Stevens met Teaser and the Firecat volgt op My Favourite Pet van The Jack of Hearts. Tja, leuk die honden, maar bij Herr thuis is de kat toch echt favoriet. Zo is er elke dag een nieuwe conXie te vinden met elke coverX. Die connectie kan hem in alles zitten: deze en het vorige album kunnen dezelfde afbeelding hebben, de grote hit op beide albums heeft dezelfde titel, of op beide platen zingt dezelfde zangeres mee. Het kan allemaal op conXies.nl bij deze dagelijkse visuele popquiz. En morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die weer een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo doen we dat.

Leuk toch? Kijk anders ook eens bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman.

Elke maand een nieuwe conXiesquiz in ’t Kroegie

Iedere eerste maandag van de maand, we herinneren je eraan met het luchtalarm, is de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. Een quiz vol muzikale verbanden, startend rond het klokje van 20:23 uur. Tijdens deze langstlopende popquiz van Nederland (de eerste editie was rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft) mag je steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de titels zitten, in de artiestennamen, het kan iets muzikaals zijn of een opmerkelijk weetje …

Getagged , , , , ,

Één reactie op “CoverX 3463 : Cat Stevens – Teaser and the Firecat (1971)

  1. Begt schreef:

    Cat Stevens – Teaser and the firecat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.