CoverX 3464 : Terence Trent D’Arby – Vibrator (1995)

Vibrator, van Terence Trent D’Arby

Vibrator van Terence Trent D'Arby, uit 1995

Terence Trent D’Arby – Vibrator (1995)

De New Yorker Terence Trent Howard wordt in 1987 in één klap wereldberoemd met zijn hit If You Let Me Stay. Het debuutalbum Introducing the Hardline According to Terence Trent D’Arby wordt een enorm succes waar hij qua verkoopaantallen nooit meer overheen zal gaan. Vibrator is zijn vierde album maar zeker niet zijn minste.

Elke dag een nieuwe coverX

Vibrator van Terence Trent D’Arby volgt op Cat Stevens. Beide heren gooiden het op een gegeven ogenblik over een andere boeg qua levenshouding en van daaruit de naam. Cat Stevens werd Yusuf Islam en D’Arby veranderde zijn artiestennaam in 2001 Sananda Maitreya.

Zo is er elke dag een nieuwe conXie te vinden met elke coverX. Die connectie kan hem in alles zitten: deze en het vorige album kunnen dezelfde afbeelding hebben, de grote hit op beide albums heeft dezelfde titel, of op beide platen zingt dezelfde zangeres mee. Het kan allemaal op conXies.nl bij deze dagelijkse visuele popquiz. En morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die weer een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo doen we dat.

Leuk toch? Kijk anders ook eens bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman.

Elke maand een nieuwe conXiesquiz in ’t Kroegie

Iedere eerste maandag van de maand, we herinneren je eraan met het luchtalarm, is de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. Deze quiz vol muzikale verbanden start elke maand rond het klokje van 20:23 uur. Tijdens deze langstlopende popquiz van Nederland (de eerste editie was rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft) mag je steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de titels zitten of in de artiestennamen, het kan iets muzikaals zijn of een opmerkelijk weetje, over een vibrator of zo …

Deelname is gratis! Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een cd verloot. Gewoon omdat het kan! Kom ook eens langs: Kroegie, Kerkplein, Hoorn. Tot dan!

Getagged , , , ,

Één reactie op “CoverX 3464 : Terence Trent D’Arby – Vibrator (1995)

  1. jono schreef:

    Terence Trent D’Arby – Vibrator (1995)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: