CoverX 3467 : Frankie Goes to Hollywood – Liverpool (1986)

Frankie Goes to Hollywood – Liverpool (1986)

Liverpool van Frankie Goes to Hollywood, uit 1986

Frankie Goes to Hollywood – Liverpool (1986)

 

Dat was nog niet een eenvoudige opgave, Welcome to the Pleasuredome zien op te volgen. Dat is voor een groot deel gelukt. Met Warriors of the Wasteland, Rage Hard en Kill the Pain gaat Liverpool in elk geval met gierende banden van start. Na zoveel jaren weer eens beluisterd en ik moet zeggen: dat beviel mij prima, de meeste melodietjes kwamen direct weer terug in mijn kop.

Elke dag een nieuwe coverX

William Holly Johnson is natuurlijk de man achter die geweldige stem van Frankie Goes to Hollywood. Zo eenvoudig kan een conXie dus ook zijn.

En zo is elke dag een nieuwe conXie te vinden, in elke coverX. Die connectie kan hem in alles zitten: deze en het vorige album kunnen dezelfde afbeelding hebben, de grote hit op beide albums heeft een gelijke titel, of op beide platen zingt dezelfde zangeres mee. Het kan allemaal op conXies.nl bij deze dagelijkse visuele popquiz. En morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die weer een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo doen we dat.

Leuk toch? Kijk anders ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman.

Elke maand een nieuwe conXiesquiz in ’t Kroegie

Iedere eerste maandag van de maand, we herinneren je eraan met het luchtalarm, is de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. Deze quiz vol muzikale verbanden start elke maand rond het klokje van 20:23 uur. Tijdens deze langstlopende popquiz van Nederland (de eerste editie was rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft) mag je steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de titels zitten of in de artiestennamen, het kan iets muzikaals zijn of een opmerkelijk weetje, over een vibrator of zo …

Deelname is gratis! Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een cd verloot. Gewoon omdat het kan! Kom ook eens langs: Kroegie, Kerkplein, Hoorn. Tot dan!

Getagged , ,

2 reacties op “CoverX 3467 : Frankie Goes to Hollywood – Liverpool (1986)

  1. Begt schreef:

    Frankie goes to Hollywood- Liverpool

  2. Blogman schreef:

    Frankie Goes to Hollywood – Liverpool

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: