CoverX 3469 : Johnny Marr – The Messenger (2013)

Johnny Marr met The Messenger, uit 2013

The Messenger, uit 2013, van Johnny Marr

Johnny Marr met zijn soloalbum The Messenger uit 2013

 

Elke dag een nieuwe coverX

The Messenger van Johnny Marr volgt op Vauxhall and I van Morrissey. Morrissey en Marr zijn ontzettend goede vrienden, tenminste, in 1982, als ze The Smiths oprichten. Daarna is het allemaal wat minder geworden; een reünie zal er waarschijnlijk wel nooit inzitten.

Zo is elke dag een nieuwe conXie te vinden op deze site, met elke coverX. De connectie kun je zoeken in uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld dat deze en het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, dat de grote hit op beide albums dezelfde titel heeft, of dat op beide platen dezelfde zangeres meezingt. Alles is op conXies.nl mogelijk met deze dagelijkse visuele popquiz. En het leuke is: morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die opnieuw een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Dat is hoe het koekje wordt verkruimeld hier, of zoiets.

Mooi man. En menson, hou je hier nou van, kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman.

Elke maand een nieuwe conXiesquiz in ’t Kroegie

We herinneren je er bewust aan met het luchtalarm: iedere eerste maandag van de maand is de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. Deze quiz vol muzikale verbanden start elke maand rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft, en aangezien hij sindsdien elke maand gehouden is, kunnen we stellen dat het de langstlopende, ononderbroken popquiz van Nederland is. In deze quiz mag je steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de titels zitten of in de artiestennamen, dat kan iets muzikaals zijn of bijvoorbeeld een opmerkelijk weetje, over de klasgenoot van de bassist of zo …

Ook uniek aan de quiz: deelname is gratis! Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Gewoon, omdat het kan! Kom ook eens langs menson, in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Tot dan!

Getagged , , , ,

Één reactie op “CoverX 3469 : Johnny Marr – The Messenger (2013)

  1. Begt schreef:

    Johnny Marr- The messenger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.