CoverX 3470 : The The – Mind Bomb (1989)

The The, Matt Johnson + Johnny Marr, Mind Bomb (1989)

The The met Mind Bomb (1989)

Mind Bomb van The The met Matt Johnson en Johnny Marr, album uit 1989

Begin jaren 80 ontmoetten ze elkaar al, Johnny Marr en Matt Johnson. MJ en JM gaan de muzikale samenwerking aan nadat Marr het met The Smiths voor gezien houdt. Twee uitstekende albums komen eruit voort: Dusk en Mind Bomb. Vooral dit album maakt elke keer weer wat in mij los. Neem alleen al de altijd actuele lyrics van Armageddon Days Are Here (Again) en je bent al verkocht. Topplaat.

Elke dag een nieuwe coverX

The Messenger van Johnny Marr volgt op Vauxhall and I van Morrissey. Morrissey en Marr zijn ontzettend goede vrienden, tenminste, in 1982, als ze The Smiths oprichten. Daarna is het allemaal wat minder geworden; een reünie zal er waarschijnlijk wel nooit inzitten.

Zo is elke dag een nieuwe conXie te vinden op deze site, met elke coverX. De connectie kun je zoeken in uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld dat deze en het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, dat de grote hit op beide albums dezelfde titel heeft, of dat op beide platen dezelfde zangeres meezingt. Alles is op conXies.nl mogelijk met deze dagelijkse visuele popquiz. En het leuke is: morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die opnieuw een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Dat is hoe het koekje wordt verkruimeld hier, of zoiets.

Mooi man. En menson, hou je hier nou van, kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman.

Elke maand een nieuwe conXiesquiz in ’t Kroegie

We herinneren je er bewust aan met het luchtalarm: iedere eerste maandag van de maand is de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. Deze quiz vol muzikale verbanden start elke maand rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft, en aangezien hij sindsdien elke maand gehouden is, kunnen we stellen dat het de langstlopende, ononderbroken popquiz van Nederland is. In deze quiz mag je steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de titels zitten of in de artiestennamen, dat kan iets muzikaals zijn of bijvoorbeeld een opmerkelijk weetje, over de kapsels van de bassisten of zo …

Ook uniek aan de quiz: deelname is gratis! Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Gewoon, omdat het kan! Kom ook eens langs menson, in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Tot dan!

Getagged , , , , , ,

2 reacties op “CoverX 3470 : The The – Mind Bomb (1989)

  1. Gijs schreef:

    Ha! The The – Mind Bomb

  2. Begt schreef:

    Ohhhh, die had ik graag als eerste gezien. Wereldplaat. Wat een geweldige reeks maakte die man toch.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: