CoverX 3472 : The Runaways (1976)

Debuutalbum van The Runaways uit 1976

Het albumdebuut van The Runaways uit 1976

Debuut van The Runaways (1976)

The Runaways, met in de gelederen o.a. Joan Jett, Cherie Currie en Lita Ford, debuteren in 1976 met een titelloos album. Na vier albums is het gedaan met deze dames.

Elke dag een nieuwe coverX

Het debuut van The Runaways volgt op Cherry Bomb van Tyler, the Creator. Het openingsnummer van The Runaways, Cherry Bomb, is natuurlijk hun overbekende hit.

Zo is elke dag een nieuwe conXie te vinden op deze site, met elke coverX. De connectie kun je zoeken in uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld dat deze en het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, dat de grote hit op beide albums dezelfde titel heeft, of dat op beide platen dezelfde zangeres meezingt. Alles is op conXies.nl mogelijk met deze dagelijkse visuele popquiz. En het leuke is: morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die opnieuw een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Dat is hoe het koekje wordt verkruimeld hier, of zoiets.

Mooi man. En menson, hou je hier nou van, kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman.

Elke maand een nieuwe conXiesquiz in ’t Kroegie

We herinneren je er bewust aan met het luchtalarm: iedere eerste maandag van de maand is de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. Deze quiz vol muzikale verbanden start elke maand rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft, en aangezien hij sindsdien elke maand gehouden is, kunnen we stellen dat het de langstlopende, ononderbroken popquiz van Nederland is. In deze quiz mag je steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de titels zitten of in de artiestennamen, dat kan iets muzikaals zijn of bijvoorbeeld een opmerkelijk weetje, over rockbandjes met bekende dames erin of zo …

Ook uniek aan de quiz: deelname is gratis! Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Gewoon, omdat het kan! Kom ook eens langs menson, in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Tot dan!

Getagged , , , , , ,

2 reacties op “CoverX 3472 : The Runaways (1976)

  1. jono schreef:

    The Runaways – The Runaways (1976)

  2. jono schreef:

    Met natuurlijk het geweldige Cherry Bomb.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: