CoverX 3479 : Skid Row – Slave to the Grind (1991)

De band van Sebastian Bach, Skid Row, met Slave to the Grind (1991)

Skid Row met Slave to the Grind, uit 1991

Skid Row, met zanger Sebastian Bach, met Slave to the Grind (1991)

 

Heerlijke swampy rock op dit tweede album van Skid Row. Misschien wel beter dan uw vooroordelen wellicht bevestigd zouden willen zien, maar dat mag u zelf bepalen. Zeker de A-kant is gewoon goed, met Monkey Business en titelsong Slave to the Grind voorop. Gooi je haar los en zet hem gewoon een keer op.

Elke dag een nieuwe coverX

Slave tot the Grind van Skid Row volgt op Wolfgang Amadeus Phoenix. De zanger van Skid Row noemt zichzelf Sebastian Bach, dus dat past precies bij die net-niet-Mozart van Phoenix.

Elke dag vind je een nieuwe conXie op deze site, verpakt als coverX. De connectie valt te vinden in uiteenlopende zaken. Zo kan het zijn dat deze albumhoes en die van het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, of dat op beide albums een aardige hit staat met dezelfde titel, of dat op beide platen dezelfde bassiste haar partijtje meebast.

Een visuele popquiz met duidelijke connecties

Het is op conXies.nl allemaal mogelijk dagelijks, met deze visuele popquiz. Dagelijks ja, dus morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die wederom een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo werkt dat in het prachtige connectieslandschap.

Oh, en lieve menson, ben je gek op dit soort mini-muziekquizjes, kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman. Vinden ze leuk, die rakkers.

Elke maand in ’t Kroegie: een nieuwe conXiesquiz

Jazeker! Het is zo goed te onthouden: zodra het luchtalarm afgaat, weet je: het is de eerste maandag van de maand, dus hoog tijd voor de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz. Die is al vanaf dag 1 in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. De quiz vol muzikale verbanden start immer rond het klokje van 20:23 uur.

Met 205 maanden op rij de langstlopende popquiz van Nederland

De eerste editie was ergens rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft. Sindsdien is hij elke maand gehouden, dus we kunnen wel stellen dat we hier te maken hebben met de langst ononderbroken lopende popquiz van Nederland. In de conXiesquiz mag je trouwens steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de artiestennaam zitten of juist in de titel, of titel én artiest, maar het kan ook iets muzikaals zijn of dat het bijvoorbeeld gaat om een opmerkelijk weetje, dus bijvoorbeeld dat beide albums naakt ingezongen zijn of zo …

Wat verder uniek is aan deze quiz: de deelname is gratis! Wie de meeste punten op het eind heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Skitterond.

Dus onthoud voor volgende maand: kom ook langs in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Ja toch, niet dan?

Getagged , , , ,

2 reacties op “CoverX 3479 : Skid Row – Slave to the Grind (1991)

  1. Rick schreef:

    Skid Row – Slave to the Grind (1991)

  2. Rick schreef:

    De zanger heet Sebastian Bach en dat was een neef van Wolfgang Amadeus Phoenix.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: