CoverX 3483 : At the Drive-In – In·ter A·li·a (2017)

At the Drive-In – In·ter A·li·a (2017)

In·ter A·li·a uit 2017 van At the Drive-In

In·ter A·li·a (of Interalia) van At the Drive-In uit 2017

Opeens waren ze er deze lente weer: At the Drive-In. Het heeft 17 jaar geduurd voordat er een opvolger van Relationship of Command kwam: In·ter A·li·a. Ga hem eens luisteren, zou ik zeggen: herkenbaar geluid met enkele uitstekende nummers.

Elke dag een nieuwe coverX

In·ter A·li·a volgt op Wiretap Scars van Sparta. Beide bandjes maken gebruik van dezelfde muzikale arbeidspool, kunnen we wel stellen: Jim Ward en Tony Hajjar zitten ook in Sparta, Cedric Bixler-Zavala en Omar Rodriguez-Lopez spelen ook in The Mars Volta en het vijfde Drive-In-lid Paul Hinojos doet zelfs aan beide bands mee.

Elke dag vind je, verpakt als coverX, een nieuwe conXie op deze site. De connectie valt te vinden in uiteenlopende zaken. Zo kan het zijn dat deze albumhoes en die van het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, of dat op beide albums een aardige hit staat met dezelfde titel, of dat op beide platen dezelfde bassiste haar partijtje meebast. Het is op conXies.nl allemaal mogelijk dagelijks, met deze visuele popquiz. Dagelijks ja, dus morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die wederom een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo werkt dat in het prachtige connectieslandschap.

Oh, en lieve menson, ben je gek op dit soort mini-muziekquizjes, kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman. Vinden ze leuk, die rakkers.

Elke eerste maandag van de maand een nieuwe conXiesquiz

Jazeker! Het is zo goed te onthouden: zodra het luchtalarm afgaat, weet je: het is de eerste maandag van de maand, dus hoog tijd voor de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz. Die is al vanaf dag 1 in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. De quiz vol muzikale verbanden start immer rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was ergens rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft. Sindsdien is hij elke maand gehouden, dus we kunnen wel stellen dat we hier te maken hebben met de langst ononderbroken lopende popquiz van Nederland. In de conXiesquiz mag je trouwens steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de artiestennaam zitten of juist in de titel, of titel én artiest, maar het kan ook iets muzikaals zijn of dat beide titels de kleur rood bevatten of zo …

Maar goed, wat verder uniek is aan deze quiz: de deelname is gratis! Wie de meeste punten op het eind heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Skitterond.

Dus onthoud voor volgende maand: kom ook langs in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Ja toch, niet dan?

Getagged , , , , , ,

3 reacties op “CoverX 3483 : At the Drive-In – In·ter A·li·a (2017)

  1. jono schreef:

    At the Drive-In – In·ter A·li·a (2017)

  2. jono schreef:

    Ooit, in mijn wilde concertjaren, zou ik samen met Evert Visser naar At the Drive-In in Paradiso. Daar aangekomen hoorden we dat de band gesplit was (dat was nog van voor de sociale media). Toen zijn we de rest van de avond maar in de Zotte gaan zitten. Was ook gezellig, maar At the Drive-In heb ik dus nog nooit live gezien.

  3. jono schreef:

    Nee, dat is niet waar. Lowlands 2000 heb ik ze natuurlijk gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.