CoverX 3486 : Ron Brandsteder – Aerobic Dansen (1983)

Ron Brandsteder – Aerobic Dansen (1983)

Ron Brandsteder - Aerobic Dansen (1983)

Ron Brandsteder – Aerobic Dansen (1983)

Tussen 1974 en 1976 nam Ron Brandsteder al singletjes op onder de naam Ron J. Winchester. In 1976 scoort hij samen met Connie St. Blair een enorme hit met Dr. Bernhard, in 1977 ontdekt Ivo Niehe hem en in 1978 presenteert hij de Showbizzquiz. Dan is de (Bella)beer los en komen er steeds irritantere muziek uit: Lieve Bella Beer, Engelen Bestaan Niet en een heel album vol Aerobic Dansen-ellende.

Elke dag een nieuwe coverX

Ron Brandsteder met Aerobic Dansen volgt op Physical van Olivia Newton-John. De hoofdband was schijnbaar heel erg hip in die tijd.

Elke dag vind je, verpakt als coverX, een nieuwe conXie op deze site. De connectie valt te vinden in uiteenlopende zaken. Zo kan het zijn dat deze albumhoes en die van het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, of dat op beide albums een aardige hit staat met dezelfde titel, of dat op beide platen dezelfde bassiste haar partijtje meebast. Het is op conXies.nl allemaal mogelijk dagelijks, met deze visuele popquiz. Dagelijks ja, dus morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die wederom een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo werkt dat in het prachtige connectieslandschap.

Oh, en lieve menson, ben je gek op dit soort mini-muziekquizjes, kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman. Vinden ze leuk, die rakkers.

Elke eerste maandag van de maand een nieuwe conXiesquiz

Jazeker! Het is zo goed te onthouden: zodra het luchtalarm afgaat, weet je: het is de eerste maandag van de maand, dus hoog tijd voor de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz. Die is al vanaf dag 1 in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. De quiz vol muzikale verbanden start immer rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was ergens rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft. Sindsdien is hij elke maand gehouden, dus we kunnen wel stellen dat we hier te maken hebben met de langst ononderbroken lopende popquiz van Nederland. In de conXiesquiz mag je trouwens steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de artiestennaam zitten of juist in de titel, of titel én artiest, maar het kan ook iets muzikaals zijn of dat beide titels pastiches zijn op de naam van een fameuze componist of zo …

Maar goed, wat verder uniek is aan deze quiz: de deelname is gratis! Wie de meeste punten op het eind heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Skitterond.

Dus onthoud voor volgende maand: kom ook langs in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Ja toch, niet dan?

Getagged , , , ,

6 reacties op “CoverX 3486 : Ron Brandsteder – Aerobic Dansen (1983)

  1. clismo schreef:

    Ron Brandsteder -Aerobic dansen

  2. Sneeuw schreef:

    Ron Brandsteder – Aerobic Dansen

  3. Sneeuw schreef:

    Elke ochtend in de huiskamer…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: