CoverX 3475 : Elvis Costello & The Attractions – All This Useless Beauty (1996)

All This Useless Beauty van Elvis Costello & The Attractions

Elvis Costello & The Attractions - All This Useless Beauty (1996)

Elvis Costello & The Attractions – All This Useless Beauty (1996)

Tien jaar na Blood & Chocolate werkt Elvis Costello nog één keertje samen met The Attractions.

Elke dag een nieuwe coverX

All This Useless Beauty van onze held Costello volgt op Useless Trinkets van eels. Het zijn zeker geen overbodige platen maar het woord Useless is de eenvoudige overeenkomst.

Elke dag vind je een nieuwe conXie op deze site, verpakt als coverX. De connectie valt te vinden in uiteenlopende zaken. Zo kan het zijn dat deze albumhoes en die van het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, of dat op beide albums een aardige hit staat met dezelfde titel, of dat op beide platen dezelfde bassiste haar partijtje meebast. Het is op conXies.nl allemaal mogelijk dagelijks, met deze visuele popquiz. Dagelijks ja, dus morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die wederom een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo werkt dat in het prachtige connectieslandschap.

Oh, en lieve menson, ben je gek op dit soort mini-muziekquizjes, kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman. Vinden ze leuk, die rakkers.

Elke maand in ’t Kroegie: een nieuwe conXiesquiz

Jazeker! Het is zo goed te onthouden: zodra het luchtalarm afgaat, weet je: het is de eerste maandag van de maand, dus hoog tijd voor de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz. Die is al vanaf dag 1 in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. De quiz vol muzikale verbanden start immer rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was ergens rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft. Sindsdien is hij elke maand gehouden, dus we kunnen wel stellen dat we hier te maken hebben met de langst ononderbroken lopende popquiz van Nederland. In de conXiesquiz mag je trouwens steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de artiestennaam zitten of juist in de titel, of titel én artiest, maar het kan ook iets muzikaals zijn of dat het bijvoorbeeld gaat om een opmerkelijk weetje, zoals ‘de albumhoezen zijn allebei getekend door dezelfde gitarist’ of zo …

Wat verder uniek is aan deze quiz: de deelname is gratis! Wie de meeste punten op het eind heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Gisteren was dat Humanz van Gorillaz!

Dus onthoud voor volgende maand: kom ook langs in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Ja toch, niet dan?

Getagged , , ,

Één reactie op “CoverX 3475 : Elvis Costello & The Attractions – All This Useless Beauty (1996)

  1. jono schreef:

    Elvis Costello & The Attractions – All This Useless Beauty (1996)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: