11 x 2017 : Royal Blood – How Did We Get So Dark?

Royal Blood – How Did We Get So Dark?

 

Nog even tot nieuwjaarsdag: om de zoveel tijd een van de elf liedjes die voor mij 2017 2017 maakten. Vandaag is dat How Did We Get So Dark? van Royal Blood, u weet wel, het duo Mike Kerr en Ben Thatcher uit Brighton dat in 2017 hun tweede album uitbracht met dezelfde titel: How Did We Get So Dark? en daarmee een Muse-plaat maakte die Muse al jaren niet heeft gemaakt.

Het openingsnummer van het gelijknamige album laat direct horen welke kant Royal BLood opgaat: naar de top van de stonerige rock. Goed, de plaat grossiert in clichématige klanken maar die zijn dan wél razendknap uitgevoerd. Sterker: je zou willen dat elk bandje na een veelbelovend debuut zo zelfverzekerd doorknalt als Royal Blood. How Did We Get So Dark? is wat mij betreft daarvan hun fraaiste liedje.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: