CoverX 3769 : Bloc Party – Four (2012)

Plaat nummer Four van Bloc Party

Bloc Party - Four (2012)

Het vierde album van Bloc Party heet Four en komt uit 2012

 

Gisteren was de vierde conXiesquiz van 2018, vandaag hebben we hier de vierde plaat van Bloc Party. De band rond zanger Kele Okereke ging in 2004 legendaaarisch uit de startblokken met de release van de Bloc Party EP en een serie fantastische optredens.

Banquet. Schitterend nummer.

Daarna kwam de tweede EP uit met daarop de klassieker Helicopter, en de eerste plaat, Silent Alarm. Beter werd het niet.

Het tweede album werd minder verkocht en minder gewaardeerd, het derde album werd nog minder ontvangen enzovoorts … toen waren eigenlijk alleen Kele en gitarist Russell Lissack nog over. Klassiek verhaal, uitstekend verbeeld in de hoeveelheid sterren en stemmen op MusicMeter:

Bloc Party op MusicMeter

De waardering van de Bloc Party-albums op MusicMeter

Over Four kan ik kort zijn, het heeft mij niet geraakt. De singles Octopus en V.A.L.I.S. ken ik, maar de hele magie van het eerste uur is allang verdwenen. Zonde.

Elke dag een nieuwe conXie

Four heeft een fraaie cirkelhoes, dat wel. Dat heeft The Music ook, de coverX van gisteren, dus dat is dan ook de conXie.

En zo hebben we elke dag een nieuwe conXie op deze site, en elke eerste maandag van de maand een complete conXiesquiz. Kom gerust eens langs, in ’t Kroegie in Hoorn. Het is oudste, onafgebroken maandelijkse popquiz van Nederland; voorlopig stoppen we er niet mee.

Getagged , , , , , , , , ,

2 reacties op “CoverX 3769 : Bloc Party – Four (2012)

  1. André schreef:

    Bloc Party – Four

  2. jaapheemskerk schreef:

    Schiet dan eens op joh, met die conXies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.