CoverX 3828 : Brenda Lee (alt: Miss Dynamite) (1960)

Het uitstekende tweede album van Brenda Lee

Uit 1960 komt dit titelloze album van Brenda Lee

Het tweede album van Brenda Lee is titelloos – of hier en daar: Miss Dynamite – bevat fantastische songs zoals I’m Sorry en Sweet Nothin’s

Little Miss Dynamite – niet te verwarren met deze Londense dame die we allemaal nog kennen van It Takes More – is de bijnaam van Brenda Mae Tarpley die op haar 13e al een instant klassieker op haar naam had staan, Rockin’ Around the Christmas Tree. Daar zijn er uiteindelijk 25 miljoen van verkocht.

Dat Little was niet zomaar. Brenda Lee was niet langer dan 1 meter 45 toen ze haar hit Dynamite in 1957 had. Klein van stuk, maar groot als artiest: als eerste artieste had ze 9 top 10-hits op rij gescoord in de Billboard Hot 100, waaronder Sweet Nothin’s en de nummer 1-hit I’m Sorry, beide aanwezig op dit album.

Ja, 9 top 10-hits op een rij, dat is niet niks. Pas in 1986 deed iemand anders haar dat na: Madonna.

Dit album volgt op dat van Peggy Lee. Familie? Nee. Het zijn Amerikaanse dames die beiden als kind geen Lee heetten. Kleine Brennie werd dus geboren als Tarpley, terwijl Peggy een kind is van meneer Egstrom en mevrouw Anderson en bij de geboorte ook nog eens totaal anders (Norma Deloris) genoemd werd.

Getagged , , , , , ,

2 reacties op “CoverX 3828 : Brenda Lee (alt: Miss Dynamite) (1960)

  1. Rick schreef:

    Brenda Lee – Brenda Lee (1960)
    Alternatieve titel: Miss Dynamite

  2. jono schreef:

    Zowel Brenda Lee als Peggy Lee hebben trouwens een connectie met ‘onze’ Golden Earring.
    Brenda wordt bezongen in hun grootste hit Radar Love (‘Brenda Lee’s Comin’ on Strong’) en de band zelf is vernoemd naar één van Peggy Lee’s grootste hits, ‘Golden Earrings’, uit het mooie muziekjaar 1947.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.