CoverX 4170 : Klein Orkest – Roltrap Naar de Maan (1985)

Album cover of Roltrap naar de Maan van Klein Orkest uit 1985
Roltrap naar de Maan, het meesterlijke kinderalbum van Klein Orkest, komt uit 1985

Mooi hoor, Roltrap naar de Maan. Dat de plaat in 1985 nog niet helemaal werd begrepen – mensen verwachtten ‘gewoon’ een opvolger voor Later is Allang Begonnen – deert tegenwoordig niet meer: het is echt een klassieker voor iedereen die toen jong was, zoals Dali bijvoorbeeld 🙂

En dat blijkt ook uit de hoge waardering voor het album op MusicMeter; hoger dan de eerste twee albums van Klein Orkest.

Het album is ijzersterk. Nummers hebben de muzikale kwaliteit van liedjes als Laat mij maar alleen en Ellie, wat logisch is als Leon Smit dat gedeelte voor zijn rekening neemt, terwijl de altijd al sterke teksten van Harrie Jekkers nu veel meer gericht zijn op de fantasierijke belevingswereld van kinderen.

Het verschil met VOF de Kunst, die na 4 serieuze albums ook een kinderplaat ging maken (en nog één, en nog één, en nog één) dit album echt als een geheel bedacht en gemaakt is, het is geen verzameling van bekende kinderliedjes.

Toch hield het na dit derde album hiermee wel op voor Klein Orkest. Harrie Jekkers ging het theater in en de band kwam sporadisch nog wel eens bij elkaar. Bijvoorbeeld in 2016, met de veelzeggende tourtitel Later Is Allang Begonnen En Vroeger Komt Nog Één Keer Terug – maar dan wel zonder toetsenist Leon Smit. Het is soms niet anders.

Getagged , , , ,

Één reactie op “CoverX 4170 : Klein Orkest – Roltrap Naar de Maan (1985)

  1. Dali schreef:

    Hé, kijk daar es, verdomd als het niet waar is!

    Klein Orkest – Roltrap Naar De Maan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.