CoverX 4192 : Bee Gees – Number Ones (2004)

Number Ones van de broertjes Gibb

Bee Gees met Number Ones (2004)
De verzamelaar Number Ones komt van de Bee Gees, met de ongekend succesvolle Australische broers Gibb.

Een tweeling en een oudere broer timmeren al sinds eind jaren 60 aan de muzikale weg als zijnde de Bee Gees. Maurice en Robin zijn tweelingen, Barry Gibb is de oudste en misschien wel meest talentvolle. Al was het alleen al omdat zijn initialen BG op z’n Engels klinkt de bandnaam – wat natuurlijk staat voor de Brothers Gibb.

Erg triest is dat Maurice al op zijn 53e overlijdt. Dat is in januari 2003. Als in 2012 zijn tweelingbroer Robin ook overlijdt is er natuurlijk geen enkele reden voor Barry Gibb – ondertussen ook alweer 72 – om verder te gaan als band. De goede man treedt nog sporadisch op.

Redelijk compleet
Elke verzamelaar is natuurlijk maar een verzamelaar; compleet is het nooit. De Nieuw-Zeelandse nummer-1 Spicks and Specks ontbreekt bijvoorbeeld, die kun je er best bij hebben. De vijf Nederlandse Nummer 1-hits staan er in elk geval allemaal op. Vier uit de jaren 60: Massachusetts, World, Words en Don’t Forget to Remember. Plus uit 1978 Stayin’ Alive.

Grappig om te weten: elke Nederlandse nummer 1-hit stond precies drie weken op 1. Komt dat getal 3 toch weer mooi terug.

Getagged ,

Één reactie op “CoverX 4192 : Bee Gees – Number Ones (2004)

  1. André schreef:

    Bee Gees – Number Ones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.