Over

ConXies

ConXies (spreek het gerust uit als ‘connecties’) staat voor elke dag nieuwe muzikale verbanden.

ConXiesquiz (quiz vol connecties)

De ConXiesquiz is sinds juni 2000 elke eerste maandag van de maand in ’t Kroegie in Hoorn en is de langstlopende maandelijkse popquiz van Nederland! Tijdens deze muziekquiz mag je raden wat de connectie is tussen steeds twee nummers. Die conXie kan in de titels zitten of in de artiestennamen, het kan iets muzikaals zijn of een schijnbaar nutteloos feitje … Iedereen kan gratis meedoen, er zit geen superhoog tempo in want alle nummers worden volledig gedraaid, en onder alle deelnemers wordt een cd lp van Uptown Records verloot.

CoverX (hoes met connecties)

Raad elke dag op deze site een nieuwe coverX: een albumhoes die verstopt is achter een X. Op een of andere wijze heeft de hoes altijd te maken met de coverX van de dag ervoor – en de dag erna.

Lijstjes (meer dan connecties)

Wat is bij de coverX eigenlijk heden de stand, Aard? Wat was eigenlijk dat ene jaar conXies’ Album van het Jaar? En meer van dat soort lijstjes, want muziekautistjes zoals wij houden nu eenmaal van lijstjes.

Over Herr Meijer

Mijn connecties en ik: de conXeurs Jono, Herr, Rokus (en Erik) wonnen in 2007 de Nationale Popquiz

Gelukkig hebben we de foto nog: de winnaars van de Nationale Popquiz 2007 in P60, de ConXeurs. Ik met mijn connecties Jono en Rokus

Eindbaas van conXies.nl. Muziekgek. Ontwerpleiperik. Voetballiefhebber. Vrouwenlover. Vegavent. MacFreak. Quizfanaat. Volvofan. Punct.