Close, But No Cigar

Dat is toch wat. In de allereerste ronde van de Nationale Popquiz komen 15 overledenen uit 2011 voorbij. De opdracht: tel alle leeftijden bij elkaar op, om een antwoord te geven op de zogeheten Benaderingsvraag. Handig, wanneer op het einde zou blijken dat meerdere teams een gelijk aantal punten heeft gescoord. Dat was een uurtje of 13:30, wie kon bevroeden dat het vijf uur later daadwerkelijk doorslaggevend zou zijn.

Want dat was het. Doorslaggevend.

Na 8 rondes, de een nog inventiever dan de ander, waren er drie teams aan het strijden voor het mooiste plekje van de top-3: Stop Making Senseo (SMS, o.a. Dennes), De Warme Koolmees (DWM, o.a Arnoud Markus en Philip Zonneveld) en wij, de ConXeurs (Jono, moi, Rokus en Rick Buur). Wat zou het worden? Het werd Close. But no Cigar.

Wij hadden 382, SMS en DWK beide 383 punten. Ahhhh! 1 klein puntje. Een titeltje, een artiest. Wat? Hadden we Hot Burrito #2 maar herkend van de Flying Burrito Brothers (#1 zou geen probleem zijn geweest) en dan waren we weer kampioen. Maar nee.

Onze gok van 601 was trouwens best aardig, de leeftijden waren namelijk opgeteld 610 jaar. SMS kwam op 598 jaar. En de Warme Koolmees? Die kwam op 608 uit. Dus waren zij het dichtste bij, en werd Stop Making Senseo voor even omgedoopt in Stop Making Senseo met zoete melk – want voor de vierde keer tweede worden, dan win je wat mij betreft de virtuele Joop Zoetemelk-award. Close. But no Cigar.

Thomas Dolby dan maar als troost: Close But No Cigar, uit 1992. Niet heel fantastisch, maar wel een geinige clip. Leuk om te weten: de video is vroeg werk van Michael Gondry, het gitaargeluid is van Eddie Van Halen.

Getagged , , , , ,

3 reacties op “Close, But No Cigar

 1. jono schreef:

  Zo is het nu eenmaal. Hier gok je een keer iets goed, daar streep je weer een goed antwoord door. Nu verliezen we het op een punt, volgende keer zitten we weer aan de goede kant van de streep.
  Maar ik ben met je eens dat het gisteren wel ongewoon spannend was. Ik geloof dat het nakijkteam de top 3 wel vijf keer heeft nageteld.

 2. Rokus schreef:

  Yeap…, elke DE Nationale Popquiz laat je zo’n 5 tot 8 potentiële punten liggen…
  Ik stond op met gedachtes aan Caro Emerald en Thin Lizzy.
  Maar dat duurde niet lang. Topmiddag en een topquiz. Genoten!!

 3. Rick schreef:

  … en ik aan John Stewart.
  Maar goed, wij blijven de koningen van de Hoezen, kinder- en plaatjesrondes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.