Jimmy James – zo herinner ik het mij graag

Op dezelfde dag (4 mei) als mijn lieve ome Theo is Beastie Boy MCA ook overleden, aan dezelfde ziekte. Mijn oom was net geen 80, MCA is niet eens 48 geworden.

Door de Beastie Boys was ik eind jaren tachtig enorm gefascineerd. Het concert in de Jaap Edenhal (met de kooidanseres) was dan ook niet het laatste concert dat ik van ze gezien heb. Tot het optreden in 1995 in de Statenhal in Den Haag heb ik ze zeker vijf keer mogen zien. En terecht: het waren altijd briljante liveshows.

Als album blijft Paul’s Boutique mijn eeuwige favoriet, maar veel mooier dan met Jimmy James, de opener van Check Your Head, is het voor mij niet meer geworden: een fantastisch stomende groove rond samples van dé gitaarlegende, een clip met een swingende dame (hé, dezelfde kooidanseres?) aan het begin en de heren in het kenmerkende vissenoogperspectief gefilmd, waarbij MCA geweldig van wal steekt. Zo herinner ik hem graag.

Beastie Boys – Jimmy James (1992)

Getagged , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.