CoverX 3535 : Mogwai – The Hawk is Howling (2008)

The Hawk is Howling van Mogwai

The Hawk is Howling (2008) van Mogwai

Mogwai – The Hawk is Howling (2008)

 

Mogwai, je kent ze nog van The Reindeer Section, werd in 1995 in Glasgow opgericht. The Hawk is Howling is het zesde studioalbum van de post-rockers, met 10 instrumentale nummers. De toon wordt al meteen goed gezet met het openingsnummer ‘I’m Jim Morrison, I’m Dead’.

Elke dag een nieuwe coverX

Ja, heel fraai zo’n prachtige roofvogel op de voorkant, maar waar heb ik dat eerder gezien? Nou, bij de vorige coverX natuurlijk, van de Great Lake Swimmers.

En zo vind je elke dag een nieuwe conXie op deze site, verpakt als coverX. De connectie kun je terugvinden in uiteenlopende zaken. Zo kan het zijn dat deze albumhoes en die van het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, of dat op beide albums een aardige hit staat met dezelfde titel, of dat op beide platen dezelfde bassiste de partijtjes inspeelt. Het is met deze dagelijkse visuele popquiz allemaal mogelijk. Dagelijks ja: morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die wederom een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo werkt dat in het prachtige connectieslandschap.

Ben je ook zo gek op dit soort mini-muziekquizjes en kun je er geen genoeg van krijgen? Kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman. Vinden ze leuk hoor, als je daar ook even langs vliegt.

Elke eerste maandag van de maand een nieuwe conXiesquiz

Jazeker! Het is zo goed te onthouden: zodra het luchtalarm afgaat, weet je: het is de eerste maandag van de maand, dus hoog tijd voor de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz. Die is al vanaf dag 1 in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. De quiz vol muzikale verbanden start immer rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was ergens rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft. Sindsdien is hij elke maand gehouden, dus we kunnen wel stellen dat we hier te maken hebben met de langst ononderbroken lopende popquiz van Nederland. In de conXiesquiz mag je trouwens steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de artiestennaam zitten of juist in de titel, of titel én artiest, maar het kan ook iets muzikaals zijn; ik noem maar wat: ze hebben allebei een doedelzakintro.

Maar goed, wat verder uniek is aan deze quiz: de deelname is gratis! Wie de meeste punten op het eind heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Skitterond.

Dus onthoud voor volgende maand: kom ook langs in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Ja toch, niet dan?

 

Getagged , , , , , , ,

6 reacties op “CoverX 3535 : Mogwai – The Hawk is Howling (2008)

 1. bertlaan schreef:

  Mogwai – The Hawk is howling

 2. bertlaan schreef:

  en ik baal ervan dat ik maar niet op die titel hieronder kom. Dat wordt “aHa” maar dan anders..

 3. jono schreef:

  Even zoeken op MovieMeter en je hebt hem zo te pakken.

 4. jono schreef:

  #MusicMeter dus.

 5. Rick schreef:

  Beleefd aanbevelend: een perspbericht van Mogwai bij het uitkomen van deze plaat: http://blogman.flamestrike.nl/2008/09/28/1951-rick-b/#comment-9474

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.