CoverX 3623 : Bettie Serveert – Pharmacy of Love (2010)

Pharmacy of Love van Bettie Serveert

Bettie Serveert - Pharmacy of Love (2010)

Bettie Serveert met hun achtste album Pharmacy of Love (2010)

Voor de Arnhemse helden van Bettie Serveert is Pharmacy of Love alweer hun achtste album. Al sinds 1991 staan ze in Nederland op hun eigen bescheiden hoogte, en dat is best knap.

Elke dag een nieuwe coverX

Het zijn prettige beats die door Bettie worden geserveerd, Eigenlijk kun je wel spreken van een Special Beat Service.

En zo vind je elke dag een nieuwe conXie op deze site, verpakt als coverX. De connectie kun je terugvinden in uiteenlopende zaken. Zo kan het zijn dat deze albumhoes en die van het vorige album op een bepaalde manier een vergelijkbare afbeelding hebben, of dat op beide albums een aardige hit staat met dezelfde titel, of dat op beide platen dezelfde bassiste de partijtjes inspeelt. Het is met deze dagelijkse visuele popquiz allemaal mogelijk. Dagelijks ja: morgen verschijnt er wéér een nieuwe coverX die wederom een overduidelijke connectie heeft met deze plaat. Zo werkt dat in het prachtige connectieslandschap.

Ben je ook zo gek op dit soort mini-muziekquizjes en kun je er geen genoeg van krijgen? Kijk dan ook even bij de dagelijkse hoezenquiz van Sneeuw of Blogman. Vinden ze leuk hoor, als je bij die rakkers ook even langs vliegt.

Elke eerste maandag van de maand een nieuwe conXiesquiz

Jazeker! Het is zo goed te onthouden: zodra het luchtalarm afgaat, weet je: het is de eerste maandag van de maand, dus hoog tijd voor de conXies (spreek uit: connecties) muziekquiz. Die is al vanaf dag 1 in ’t Kroegie aan het Kerkplein in Hoorn. De quiz vol muzikale verbanden start immer rond het klokje van 20:23 uur. De eerste editie was ergens rond de eeuwwisseling en borduurde voort op de Popquiz Connecties in Delft. Sindsdien is hij elke maand gehouden, dus we kunnen wel stellen dat we hier te maken hebben met de langstlopende, en bovendien ononderbroken, popquiz van Nederland. Daar mogen we trots op zijn!

In de conXiesquiz mag je trouwens steeds van twee nummers raden wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat kan in de artiestennaam zitten of juist in de titel, of titel én artiest, maar het kan ook iets totaal anders zijn, bijvoorbeeld dat het allebei bandjes uit Gelderland zijn.

Ja en wat verder uniek is aan deze quiz: de deelname is gewoon gratis! Wie de meeste punten op het eind heeft, krijgt een gratis consumptie van barman Michiel en onder alle deelnemers wordt een hypermoderne cd verloot. Skitterond.

Dus onthoud voor aanstaande maandag: kom ook langs in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. Ja toch, niet dan?

 

Getagged , , , ,

2 reacties op “CoverX 3623 : Bettie Serveert – Pharmacy of Love (2010)

  1. Blogman schreef:

    Bettie Serveert – Pharmacy of Love

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: