I Dig it

Gaaf. Gisteravond, in het Swafsche, winnen Jono en ik de Berryquiz. Fijn, maar wat er altijd zo mooi is, er zit tussen die 250(!) singeltjes die de Vinyloog draait altijd wel een pareltje van weleer waar je van denkt: Nôh! Toid niet hoort.

Dit is er zo één, uit de alliteratieronde (oftewel: het eerste en laatste woord van de titel allitereert) – Digging in the Dirt, van Peter Gabriel. Zes jaar na de clip van Sledgehammer komt de brave borst met een zeker zo fraaie videoclip. Mooi liedje ook, maar nauwelijks opgemerkt toentertijd: in de drie weken in de top 40 nummertje 30 halen is niet écht spectaculair. Vandaag, na bijna twintig jaar, geef ik het dit kleine podiumpje. Gewoon, omdat het kan.

Getagged , , ,

2 reacties op “I Dig it

  1. Burt Big schreef:

    Ik zie inspiratie voor vele van de TOOL-clips!

  2. Dali schreef:

    Deze clip is toentertijd wel veel op MTV geweest volgens mij. Ik herken de clip namelijk, nummer doet me niet zoveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.