In Deplorabele Staat

Goed, als ik voor de jarige Broertje van iets doe, dan verdient ons aller Sneeuw natuurlijk ook een clipje. Met Sneeuw was ik vorige week vrijdag bij De Staat, waarbij op het einde van het uiterst zelfverzekerde optreden de percussionist nog even een fijne verkrachting van een kerstklassieker deed. Toen ik afgelopen week de clip zag, met die geweldige Coca-Cola-symboliek, vermoedde ik al dat sommigen hem niet zullen trekken. En toen ik gisteren de afkeurende tweet van Jono las, wist ik zeker: dit is helemaal mijn humor, maar wel NSFB: Not Safe For Breakfast. Sneeuw, speciaal nog voor jouw verjaardag wat bijzondere snow.

Let it Snow! – De Staat

Getagged , , ,

6 reacties op “In Deplorabele Staat

 1. Sneeuw schreef:

  Dankbaar, dankbaar, verschillende gasten hadden gisteravond DWDD met een optreden van De Staat. Of ik De Staat kon. Vorige week nog geweest jongelui. Meewarige en afkeurende blikken waren mijn deel. Wat een kutband was hun oordeel. O, maar anders wel hoogste Nederlandse artiest in de 3voor12 song van het jaar.

 2. jono schreef:

  Hoewel ik De Staat een uitstekende band vind, hebben ze de plank hier volgens mij behoorlijk misgeslagen. Ze doen weinig meer dan het opzeggen van een stukje tekst op wat tromgeroffel.
  Overigens vind ik de volledige versie (met het overstuurde bruggetje) beter genietbaar dan het minuutje gisteren in De Wereld Draait Door. Dat was niet om aan te horen. Ik denk dat ze daar geen goede reclame hebben gemaakt voor zichzelf.

 3. Rokus schreef:

  Ik stond ook wel even met mijn oren te klepperen toen ik De Staat hoorde. Daar maken ze weinig vrienden mee dacht ik nog…, dit kan niet iedereen waarderen.
  Persoonlijk houd ik wel van bands die het experiment niet schuwen…

 4. Rick schreef:

  Ik moest toen ik die die gast zag meteen denken aan Aldous Snow. (Iets wat ook Herr Meijer, de enige levende Nederlander die houdt van woordspelingen, moet bekoren).

  http://www.youtube.com/watch?v=NFHOzarT78Q

 5. Burt Big schreef:

  Het beeld van de kerstman in z’n eentje op de wip in een verder ook lege speeltuin in dat moment stilte halverwege de clip, is vrij geniaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.