CoverX 3761 : Klaatu – 3:47 EST (1976)

3:47 EST van Klaatu

Klaatu - 3:47 EST (1976)

In 1976 debuteert Klaatu met het album 3:47 EST, ook wel gewoon Klaatu genoemd

 

Het Canadese Klaatu breekt in 1976 meteen door met de hit Calling Occupants of Interplanetary Craft, een Carpenters-cover. Het is het openingsnummer van hun debuutalbum 3:47 EST.

In het begin van hun carrière was er nog enigszins verwarring over de groep. Het in New Musical Express geopperde ‘Zijn dit niet gewoon de Beatles?’ ging een eigen leven leiden. Dat kwam met name omdat op het album geen enkele aanwijzing stond over de bandleden, terwijl 3:47 EST behoorlijk Beatlesque klinkt. Zouden onze Liverpoolse vrienden stiekem albums blijven maken onder een andere naam?

Nah.

Uiteindelijk bleken de geruchten natuurlijk niet te kloppen: John Woloschuk en Dee Long hadden de groep in 1973 opgericht in Toronto en drummer Terry Draper maakte er een trio van.

Klaatu is een buitenaards wezen uit de film The Day the Earth Stood Still, uit 1951. In het nummer Calling Occupants of Interplanetary Craft roept zo’n extraterrestial ‘We Are Your Friends‘.  Wederom een buitenaardse conXie dus. Zo hebben we elke dag een nieuwe conXie op deze site.

Kom de eerste maandag van de maand quizzen in Hoorn

En elke eerste maandag van de maand hebben we ook een heuse conXiesquiz, in ’t Kroegie in Hoorn. Het principe is simpel: er zijn steeds twee liedjes die je helemaal te horen krijgt. Tussen die twee liedjes zit een opmerkelijke conXie. Dat kan in de titel of artiest zitten, in een blokfluitsolo, een speciale gebeurtenis of wat dan ook. Je hebt steeds twee complete liedjes de tijd om erachter te komen.

Ik zou zeggen: kom eens langs in ’t Kroegie, aan het Kerkplein in Hoorn. De puntige kerktoren herken je van kilometers afstand; daar is het ook ongeveer. We beginnen rond het klokje van 20:23 uur. Nu al zin in!

 

Getagged , , , , ,

3 reacties op “CoverX 3761 : Klaatu – 3:47 EST (1976)

  1. Blogman schreef:

    Klaatu – 3:47 Est / Klaatu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.