Vandaag 12 jaar geleden: de Ar & Bee quiz in Mono

Monoquiz vinyloog Ar en Bee
De eerste popquiz van onze Vinyloog, samen met Herr Meijer. Trots!

Echt hilarisch. Ik kwam op een oude harde schijf een prachtig document tegen, de quiz van Ar & Bee. Het was een popquiz in het Amsterdamse café Mono, en naar nu blijkt de eerste publieke quiz die onze legendaaaaarische vinyloog Berry van Diepen ooit had gemaakt.

Ik weet niet meer zeker of hij zijn nummertjes van vinyl draaide, ik dacht het wel – was nog een redelijke organisatie geloof ik. Voor wat ik mij er zeker nog van kan herinneren: we hadden geweldige rondes! Neem nu de klassieker Wel of Geen Italië (Fratellis, Righeira, Gino Vanelli, komen ze wel of niet uit Italië?).

Het allermooiste? De datum was 19 december. Vandaag dus, de dag dat ik dit pdf-je vond, maar dan in 2006!


Getagged , ,

3 reacties op “Vandaag 12 jaar geleden: de Ar & Bee quiz in Mono

 1. Jaab schreef:

  Ik speelde in 2002 en 2003 al de Berryhuiskamerquiz

 2. Dennes schreef:

  Ik had heel wat terugleeswerk, tijdje niet geweest hier, dus beetje late reactie.
  Maar ik heb maar 1 keer de Monoquiz gespeeld, dat was in de zomer van 2004.
  En die werd gepresenteerd door: Diezelfde Ar en Bee.
  2006 kan dus niet de 1e geweest zijn.
  Nu weer ik niet of Bee er alleen bijzat en niets organiseerde, maar toch.
  Kan me nog 2 conxies herinneren: Tupelo met Graceland en The Boxer met Underwear.
  De prijzen weet ik ook nog gedeeltelijk: Fuckin’ A van The Thermals en No Can Dance van Mono.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: