Chaos for the Fly van Grian Chatten is conXies’ Album van het Jaar 2023

Hij komt ter wereld in 1994, in Barrow-in-Furness, een Noord-Engelse kustplaats aan de overkant van Isle of Man, maar na een maand vertrekken zijn ouders (zijn vader is Iers) al naar County Dublin. Hij richt op zijn 23e Fontaines D.C. op, en daarmee heeft hij al twee keer conXies’ Album van het Jaar gescoord; in 2019 met Dogrel en een jaar later met A Hero’s Death. En nu, het lijkt Johnny Logan wel, scoort hij Full Way Round een halve hattrick met Chaos for the Fly. A Heroic Achievement van Grian Chatten!

Best apart: 5 mensen hebben punten gegeven aan de goede man en iedereen was gelijkgestemd: 4 punten. Nog nooit is een plaat conXies’ AvhJ geworden zonder 1x het volle pond aan punten.

Je hoort elk jaar mensen weer zeggen: ik luister nauwelijks meer hele albums. Dat doet Herr natuurlijk wel een beetje vrezen voor zijn AvhJ-verkiezing. Toch is het wel goed te verdedigen dat het nog altijd leeft, als je ziet dat er 91 unieke entries zijn gegenereerd door 25 verschillende personen. Laat ik uitspreken dat we nog heel wat jaartjes van deze lijst mogen genieten want, nou, er zit weer heel wat inspiratie tussen alle ingebrachte albums. Dank allen daarvoor!

Dat levert deze uitslag op voor 2023. Op naar een muzikaal aantrekkelijk, verrassend en prachtig 2024!

(ik vul de rest nog wel aan)

Getagged , , , , ,

3 reacties op “Chaos for the Fly van Grian Chatten is conXies’ Album van het Jaar 2023

 1. Ben schreef:

  Ik heb mijn lijstje niet ingeleverd omdat ik nog niet verder was dan 2 albums. Op nummer 1 heb ik ook Grian Chatten en op 2 The Clockworks met een album waar ik verder niemand over gehoord heb

  • Herr Meijer schreef:

   Joh, gewoon dóen!

   Misschien moet ik komend jaar anders maar even een halfjaarlijkse update doen van wat allemaal mooie albums zijn, op een of andere manier. Ik weet zeker dat als je wist dat Harp – Albion (Tim Smith) bestond, dat je die ook had genoemd, bijvoorbeeld.

 2. jono schreef:

  Het is inderdaad wel heel erg versnipperd.. slechts drie albums kregen punten van meer dan twee inzenders. Grian Chatten kende ik nog helemaal niet, binnenkort maar eens luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.